בלוג הרצאות

בית חולים כללי - סיליגורי, הודו / 07/09/2009

תוכנן מבנה המותאם ומתייחס לסביבתו הספציפית ,תכנון המבנה מייצר אדריכלות "מוחצנת" -סיטואציה הפותחת את המבנה כלפי סביבתו,תוכננו שני אזורי המתנה מרכזיים. האטריום הראשי- היוצר חזית שקופה ודינאמית הפונה לכוון כביש ההגעה הראשי לבית החולים ונצפה ביום ובלילה גם מהכביש המוביל לסיליגורי. האטריום השקוף מהווה אייקון ייחודי במרחב- עובדה שתסייע בגיבוש התדמית של ביה'ח במרחב האורבאני.

באטריום ירחפו מרפסות אמורפיות שישמשו כאזורי המתנות לציבור בקומות השונות. בקומת הקרקע תמוקם מסעדה שתשרת את קהל המבקרים.

מעליות הקהל הנעות ורטיקאליות בחלל האטריום יאפשרו גישה נוחה למרפסות ומבטים לכיוון הכיכר הציבורית .

במפלס הקרקע מתקשר האטריום המרכזי עם הלוג'יה המערבית הפונה לכוון נוף הרי ההימלאיה. הקשר מתאפשר באמצעות רחוב פנימי  = "הברודווי" של ביה'ח שלאורכו ימוקמו חנויות, בתי קפה, דוכנים ובית מרקחת.

הלוג'יה המערבית מהווה איזור המתנה פנימי למחלקת טיפולי יום, לאזור הדימות ולקליניקות השונות הממוקמות בצד הצפוני (קרדיולוגיה לא פולשנית, פיזיותרפיה וכו').

בקומה ראשונה ישמש האטריום כאזור המתנה לחדרי הלידה, למחלקות הפגייה ולממתינים למנותחים. לאזור טיפול נמרץ תוכנן איזור המתנה מיוחד- "בשבר" המבני  של החזית הצפונית. לחלל זה קשר אפקטיבי לאטריום המרכזי ולפונקציות המסחריות.

בקומה שניה משמש האטריום כאזור המתנה למחלקת הדיאליזה, לבנק הדם למחלקות טיפול נמרץ.

קומות האשפוז תוכננו באופן המאפשר מבטים לנוף מכל חדרי האשפוז. הסוויטות מוקמו ב "אפקס" של הבניין עם מבטים לכוון הרי ההימלאיה. לכל סוויטה תוכננה טרסה אינטימית. בחזית המערבית הפונה לנוף ההרים ,תוכננו מרפאות חדרי האשפוז.