בלוג הרצאות

בניין כניסה לבית-חולים לילדים – מרכז רפואי סורוקה / 07/09/2009

אדריכלים: ארד שרון – שרון אדריכלים ושרון גור-זאב

אנו מציעים מבנה מונוליטי ייחודי  במרחב המשמש כאייקון כניסה למבקרים בבית חולים לילדים החדש. מבנה הכניסה נותק פיסית מהבניין הראשי והאוריינטציה שלו הופנתה בצידה העיקרי כלפי הכניסה מהכיכר הציבורית. ניתוק המבנה יוצר חלל חוץ אינטימי וייחודי בינו ובין המבנה הראשי. בחלל זה, תוכננו מגוון התרחשויות כגון אזור משחקי ילדים, וגינת מרפא עם פסלים.

המבנה הכניסה ("הארמדילו") תוכנן מרצף של אלמנטים אובלים המשתנים בגודלם באופן פרמטרי. אלמנטים אלה יוצרים חלל פנים ייחודי בו הקירות והגג מהווים אלמנט מבני אחד.

ההשתנות של האלמנטים הפרמטרים מאפשרת שליטה בהחדרת אור טבעי "בזיליקאי" לחלל המבנה. תפיסה תכנונית מבוקרת זו משתמשת בחריצים הנוצרים במרווח שבין הסגמנטים להחדרת אור. חשיבה אקולוגית המתחשבת באקלים הנגב.

כיווניות צלעות המבנה המתוכננות להיפתח לכיוון הכניסה מהכיכר הציבורית יוצרת חווית השתנות מתמדת של החזית בהתאם לתנועת המבקרים סביבו. המבנה נראה פתוח לכיוון הכניסה לכיכר ונסגר הדרגתית עם התנועה מערבה לכיוון המרכז הרפואי.

בחלל המבנה מוקמו אלמנטים פרוגרמאתיים אמורפים במטרה ליצור מוקדי אטרקציה לילדים. האלמנטים יכולים להכיל מגוון תכנים כגון: משחקיה לילדים קטנים, מערך עמדות מחשב ואינטרנט לילדים בוגרים ועמדת קפה להורים.

תאורת חלל פנים המבנה משתנה לאורך כל שעות היום בהתאם לתנועת והשתנות כיווני השמש.

המבנה יוקם מקונסטורקצית פלדה – הקשתות האובליות ייבנו במפעל ממסבכי פלדה מחופים באלומיניום. בהפרש הגבהים הנוצר פרמטרית בין הסגמנטים האובלים ישולבו פנלים מזכוכית. האלמנטים האמורפים הממוקמים בחלל ייבנו ממסגרות פח ויצופו ברדידי אלומיניום.